40ste editie ENGIE Stadsloop Gent verwacht zondag meer dan 4000 lopers aan de start

20230521-StadsloopGent-1600x900-MatsPalinckx-15

De ENGIE Stadsloop Gent is komende zondag al aan zijn 40ste editie toe en is populairder dan ooit. Meer dan 3500 lopers hebben zich nu al ingeschreven voor deze gezellige run door hartje Gent, met als leuk extraatje sinds enkele jaren de passage over beroemde Gentse fly-over. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Laatkomers kunnen op zich op zondagochtend nog inschrijven op het Sint-Pietersplein. Het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt tijdens het evenement, bezoekers en inwoners van de stad dienen rekening te houden met hinder.

Start en finish van de ENGIE Stadsloop Gent liggen op het Sint-Pietersplein. De deelnemers hebben keuze uit een parcours van 5 of 10 km, dat hen door het centrum van Gent voert. Maar ook de populaire passage over de fly-over, het spectaculaire viaduct van de B401 dat de E17 verbindt met het Gentse stadscentrum, zal uiteraard niet ontbreken. Bovenop het viaduct, waar door de week duizenden auto’s voorbijrazen, kunnen de deelnemers aan de ENGIE Stadsloop Gent zondag genieten van een uniek uitzicht op de beroemde drie torens: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal.

Het startschot van de 5 km weerklinkt om 10u30, enkele minuten later gevolgd door dat van de 10 km. De jongste lopers mogen zich om 10u al uitleven in de 1 km lange Persil Kids Run, voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De meeste deelnemers, ruim 70%, kiest voor de 10 km.  Bekende lopers aan de start zijn onder andere Hanna Vandenbussche (Belgisch kampioene veldlopen en vorig jaar winnares van de Baloise Antwerp 10 Miles en de 20 km van Brussel), de Gentse burgemeester Mathias De Clercq en schepen van Sport Sofie Bracke.

Schepen van Sport Sofie Bracke: “De stadsloop is één van de oudste lopen van het land en volgens mij ook één van de gezelligste. Een echt Gents evenement waar hele gezinnen en grote vriendengroepen op afkomen. Na al die jaren is de Stadsloop ook nog altijd razend populair. Voor zondag zijn er nu al meer dan 3500 inschrijvingen. Het is duidelijk dat de Gentenaar een liefde voor lopen heeft.”

De ENGIE Stadsloop Gent is na de ENGIE Knokke Run (1 mei) en ENGIE Dwars door Brugge (12 mei) de derde manche van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Na Gent volgen nog de ENGIE Jogging Ville de Namur (8 september), ENGIE Dwars door Mechelen (29 september) en ENGIE Dwars door Hasselt (6 oktober).

Florence Muls, Chief Communications & CSR Officer bij ENGIE: “Bij ENGIE ondersteunen we uit volle overtuiging initiatieven waar iedereen zijn plaats kan vinden, ongeacht achtergrond of profiel: mannen, vrouwen, jongeren, volwassenen, met of zonder beperking, ervaren of gelegenheidssporters… En als voortrekker van de energietransitie willen we ook dat onze evenementen sterke boodschappen uitdragen rond het respect voor de wereld rondom ons.”

PRAKTISCHE INFO ENGIE STADSLOOP GENT 

Zaterdag 25 mei 2024:

  • 16u00-18u00: afhalen deelnamepakket

Zondag 26 mei 2024:

  • 09u00: afhalen deelnamepakket
  • 10u00: start Persil Kids Run 1 km (4 tot 12 jaar)
  • 10u30: start 5 km
  • 10u38: start 10 km
  • 12u30: sluit finish

Locaties:

  • Start alle wedstrijden: Sint-Pietersplein
  • Aankomst alle wedstrijden: Sint-Pietersplein
  • Afhalen borstnummer: Sint-Pietersplein
  • Kleedkamers en bewaarplaats sporttassen: Campus Tweekerken UGent

Deel dit bericht