ENGIE Knokke Run is op 1 mei de opener van de ENGIE Running Tour 2024

Golazo
Golazo

De ENGIE Running Tour bundelt ook dit jaar weer de mooiste en leukste stadslopen van het land. De ENGIE Knokke Run, die traditiegetrouw op 1 mei plaatsvindt, bijt de spits af. De deelnemers krijgen een afwisselend parcours langs de zee en door het bos voorgeschoteld en hebben keuze uit vier verschillende afstanden. Inschrijven kan vanaf nu!

Op de Dag van de Arbeid zijn traditiegetrouw de lopers aan zet in Knokke-Heist. Dankzij tal van animaties, de feestdag én het (hopelijk) zachte lenteweer belooft de ENGIE Knokke Run, waarvan de eerste editie reeds in 1987 plaatsvond, opnieuw een uniek loopfeest te worden. Verspreid over de verschillende afstanden worden er op 1 mei zo’n 3000 lopers verwacht in de meest oostelijke kustplaats van ons land.

“Dit jaar staat 1 mei opnieuw in het teken van lopen en in het bijzonder de ENGIE Knokke Run”, zegt schepen van Sport Tine Gobert. “Dit jaar pakken we uit met vier verschillende loopafstanden, waarvan de 21 km de langste is. Daarnaast is er een snedige 10K, een joggingparcours van 5 km en een leuke Kids Run van 1,5 km. Kortom, de ENGIE Knokke Run is een topevenement voor ieder type sporter, voor jong en oud, van professionele naar recreatieve loper.”

Burgemeester Jan Morbee: “Knokke-Heist heeft een boordevolle sportieve evenementenkalender die dit jaar wordt afgetrapt door de ENGIE Knokke Run. Duizenden deelnemers kleuren op woensdag 1 mei de straten van onze unieke kustgemeente en leggen het adembenemende traject langs de Zeedijk, de mondaine villawijken van het Zoute en het Koningsbos naadloos af. Na deze matinale uitdaging kan je jezelf en je gezelschap belonen met gastronomische lekkernijen, een zonnebad aan ons strand of luxe shopping in onze talrijke exclusieve boetiekjes. Kortom, Knokke-Heist, dat is het goede beleven.“

De ENGIE Knokke Run is de opener van de ENGIE Running Tour 2024. De andere stadslopen op de kalender vinden plaats in Brugge (12 mei), Gent (26 mei), Namen (8 september), Mechelen (29 september) en Hasselt (6 oktober).

“Bij ENGIE ondersteunen we uit volle overtuiging initiatieven waar iedereen zijn plaats kan vinden, ongeacht achtergrond of profiel: mannen, vrouwen, jongeren, volwassenen, met of zonder beperking, ervaren of gelegenheidssporters, … En als voortrekker van de energietransitie willen we ook dat onze evenementen sterke boodschappen uitdragen rond het respect voor de wereld rondom ons”, zegt Florence Muls, Chief Communications & CSR Officer bij ENGIE.

PRAKTISCHE INFO ENGIE KNOKKE RUN

Programma woensdag 1 mei 2024:

• 08u00: afhalen deelnamepakket
• 09u30: ENGIE Knokke Run 21 km
• 10u00: Kids Run 1,5 km
• 10u45: ENGIE Knokke Run 10 km & 5 km

Start & finish:

Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, Knokke-Heist

Deel dit bericht