Iedereen mag zondag over de fly-over lopen in 39ste editie ENGIE Stadsloop Gent

Golazo
Golazo

Meer dan 3000 lopers staan zondag aan de start van de ENGIE Stadsloop Gent. Ze kunnen kiezen voor een stadsparcours van 6 of 11 km. Voor de eerste keer in 39 edities loopt het traject van zowel de korte als de lange afstand over de beroemde Gentse fly-over. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

Vorig jaar was de integratie van de fly-over in het parcours van de ENGIE Stadsloop Gent een primeur. Het waren echter enkel de deelnemers aan de langste afstand die over het spectaculaire viaduct van de B401 dat de E17 verbindt met het Gentse stadscentrum mochten lopen. Nieuw dit jaar is dat nu ook het parcours van de 6 km over de fly-over loopt. Bovenop het viaduct, waar door de week duizenden auto’s voorbijrazen, kunnen de deelnemers aan de ENGIE Stadsloop Gent zondag genieten van een uniek uitzicht op de beroemde drie torens: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal.

Start en finish zondag liggen op het Sint-Pietersplein. Meteen na de start duiken de deelnemers aan de 11 km dieper de historische binnenstad in, richting Graslei en Vrijdagmarkt. Via het Baudelopark en het Keizerpark bereiken de lopers de fly-over, waarna nog een lus volgt langs het Muinkpark en De Krook om zo terug op het Sint-Pietersplein uit te komen. Ook de 6 km heeft dat laatste stuk vanaf de fly-over in het parcours zitten. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar tot slot is er een 1 km lange Kids Run in de straten rond het Sint-Pietersplein.

De populairste afstand zondag is de 11 km, met 70% van de deelnemers die daarvoor kiest. De ENGIE Stadsloop Gent is ook populair bij bedrijven en scholen. Zo zal bijvoorbeeld de Universiteit Gent met 165 deelnemers aan de start staan.

“De stadsloop is één van de oudste lopen van het land en volgens mij ook één van de gezelligste”, zegt schepen van Sport Sofie Bracke. “Een echt Gents evenement voor het hele gezin waarbij het plezier belangrijker is dan de sportieve prestatie. Het weer belooft ideaal te zijn, ik verwacht dus weer een topeditie!”

Naar een inclusief en duurzaam evenement

De ENGIE Stadsloop Gent maakt ook dit jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Gent is na Charleroi (12 maart), Knokke (1 mei) en Brugge (7 mei) de vierde manche van de ENGIE Running Tour. Nadien volgen nog Tessenderlo (10 juli), Namen (10 september), Mechelen (24 september) en Hasselt (8 oktober).

Als title partner van de Running Tour wil ENGIE zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Iedereen is welkom op de Running Tour: jongeren en volwassenen, met of zonder beperking, atleet of gelegenheidsloper. Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk mensen met verschillende achtergronden te betrekken bij dit mooie evenement en hen energie te geven om grootse dingen te doen!”

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen.

PRAKTISCHE INFO ENGIE STADSLOOP GENT

Programma zondag 21 mei 2023:

• 9u: afhalen borstnummer
• 10u: Kids Run 1 km
• 10u30: start 6 km
• 10u38: start 11 km

Locaties:

• Start én finish liggen op het Sint-Pietersplein
• Afhalen borstnummer: inschrijvingstenten Sint-Pietersplein
• Kleedkamers en bewaarplaats sporttassen: Campus Tweekerken UGent

Inschrijvingen:

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdagavond 20 mei 23u59.

Deel dit bericht