The ENGIE Classic trekt maandag voor 37ste keer door feestvierend Tessenderlo

Golazo
Golazo

The ENGIE Classic in Tessenderlo belooft op maandagavond 10 juli opnieuw een groot loopfestijn voor jong en oud te worden. Duizenden deelnemers lopen op een parcours van 1, 4 of 10 km door de straten van het bruisende ‘Looi’, waar ze zullen toegejuicht worden door een veelvoud aan toeschouwers. Inschrijven kan nog tot vlak voor de start.

Het gemeentelijk sportpark in Tessenderlo is naar goede gewoonte de finishlocatie voor alle afstanden, de start wordt gegeven in de aanpalende straten. De 1 km lange Kids Run start om 19u in de Neerstraat, waar een halfuur later ook The ENGIE Jogging 4K van start gaat. Om 20u tot slot verzamelen de deelnemers aan The ENGIE Classic 10K zich op de Rijt.

De lopers van de 10 km mogen zich opmaken voor twee rondjes door Tessenderlo, de 4K-lopers doen één rondje. De passage door het Cultureel Centrum is een vaste waarde in The ENGIE Classic, net als de aanwezigheid van verschillende muziekgroepjes langsheen het parcours. Sfeer verzekerd!

Pak de Flosj!

Dat is ook het geval bij de traditionele passage over de kermis. De toeschouwers staan er elk jaar rijendik en verkeren in feestroes … net als de lopers. Een leuk extraatje voor de deelnemers is ook dit jaar opnieuw ‘Pak de Flosj’. De flosj vliegt boven de hoofden van de lopers en wie hem te pakken krijgt, wint één van de 20 waardebonnen van 25 euro geschonken door Winkeldorp Tessenderlo. Een leuke knipoog naar de flosj op de paardenmolen.

Winkeldorp Tessenderlo en REN Sport hebben ook voor de lopers van de Kids Run iets leuks in petto. Zij krijgen dit jaar een petje en T-shirt cadeau.

Loop mee met het AA Drink Pacer Team

Deelnemers aan de 10 km die een bepaalde eindtijd voor ogen hebben, kunnen rekenen op de steun van de ervaren lopers van het AA Drink Pacer Team. De tempomakers zijn in het startvak makkelijk te herkennen aan de vlag met daarop het beoogde tempo. Er zijn pacers voor volgende tempo’s per kilometer: 4’30”, 5’, 5’30, 6’ en 6’30”.

“Wees maar zeker dat er sfeer zal heersen in Looi!”

Burgemeester Karolien Eens van Tessenderlo en schepen van Sport Kurt Vermeyen kijken enorm uit naar het sportieve feest dat maandag voor de 37ste keer in hun gemeente zal plaatsvinden. Zij hebben ook nog warme herinneringen aan vroegere edities van het evenement.

Karolien Eens: “Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind wat toen nog de OLA kilometer heette liep. Zenuwen door mijne kleine kinderbenen en overal mensen, zeer bijzonder. Het grappige was dat ik als kind dan altijd dacht: ‘hoe ga ik de weg weten?’ Maar ik was nooit de eerste dus maakte ik mij zorgen om niks. Gewoon volgen, de ziel uit je lijf lopen en je kwam vanzelf aan.”

Kurt Vermeyen: “The ENGIE Classic is al voor de 37ste keer in Tessenderlo. Als schepen van Sport ben ik trots dat dit bruisend loopfestijn een van de hoogtepunten is van Looi Feest. In een ver verleden heb ik zelf ook nog deelgenomen en liet ik mij meeslepen door de juichende menigte in het centrum. Nu ga ik de vele deelnemers langs het parcours aanmoedigen en vooruit schreeuwen. Wees maar zeker dat er sfeer zal heersen in Looi!”

Naar een duurzamer evenement

The ENGIE Classic maakt ook dit jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Als title partner van de Running Tour wil ENGIE zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.”

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen.

ENGIE Running Tour & Educare Victors Cup

Tessenderlo is na Charleroi (12 maart), Knokke (1 mei), Brugge (7 mei) en Gent (21 mei) de vijfde manche van de ENGIE Running Tour. Nadien volgen nog Namen (10 september), Mechelen (24 september) en Hasselt (8 oktober). Tegelijk behoort The ENGIE Classic ook tot de Educare Victors Cup, een loopcriterium dat de twaalf grootste loopwedstrijden van Limburg verenigt.

PRAKTISCHE INFO ENGIE THE CLASSIC TESSENDERLO

Programma maandag 10 juli:
• 17u: afhalen borstnummer Gemeentelijk Sportpark Tessenderlo
• 19u: start Kids Run
• 19u30: start The ENGIE Jogging 4K
• 20u: start The ENGIE Classic 10K

Start & finish:
• Start – Kids Run 1 km: Neerstraat
• Start – The ENGIE Jogging 4K: Neerstraat
• Start – The ENGIE Classic 10K: Rijt
• Aankomst alle afstanden: Gemeentelijk sportpark

Inschrijvingen:
Online inschrijven kan nog tot en met maandag 10 juli 17u. Maandag ter plaatse inschrijven kan ook vanaf 17u in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark in Tessenderlo.

Deel dit bericht